NCs verksamhet

Nationellt centrum för svenska som andraspråks verksamhet kan grovt delas in i tre olika områden; påverkan och samverkan, råd och stöd samt kompetensutveckling. Dessa områden förutsätter och berikar varandra.

NCs tre uppdrag

Exempel på att dessa områdena berikar och förutsätter varandra är t ex att de förhållanden som NC-medarbetare uppmärksammar under genomförandet av en kompetensutveckling i en kommun eller genom skolverksammas mejl eller inlägg i någon av våra facebook-grupper, tar vi med oss in i arbetet inom de andra områdena, såsom i möten med beslutsfattare, myndigheter, organisationer och media. Under sådana möten och i våra kompetensutvecklingsinsatser tillämpar vi och diskuterar såväl forskning som reella möjligheter att tillämpa forskningen och skolans olika regleringar. På så sätt är NC en länk – eller en bro – mellan politiska beslut, forskning och skolors dagliga verksamheter.

Läs mer om NCs verksamhet

Nationellt centrum